söndag 14 november 2010

Rapport från Taxinge slott


Foto: Thulan - min vita jul

Julmarknaden på Taxinge Slott var väldigt mysig, speciellt utomhus där hela gården var full med ljusslingor, eldar och marschaller. När skymningen föll var det magiskt! Däremot blev jag mycket besviken på utbudet av hantverkare. Inuti slottet fanns det nästan bara kläder och smycken. Hittade ett jättefint armband som jag ville ha men inte när jag såg prislappen på 4500kr. Priserna var höga överlag och sakerna var säkert skickligt gjorda men det fanns inget som tilltalade mig. Däremot i de två gårdsbutikerna fanns det en hel del fint till bra priser. Det fanns även en del bra i matväg om man gillar att köpa hem sånt.
...
Dagens köp får min del blev en ljusslykta, lite godis och knäckebröd. Hade jag gärna fikat på deras kakbuffé men kön var hemskt lång så vi struntade i det. Förstår egentligen inte varför de är så kända för sin kakbuffé, det är ju faktiskt inte en buffé. En buffé för mig är när man betalar ett fast pris och får äta hur mycket man vill, på Taxinge betalar man (dyrt) för varje bakverk i kassan som vanligt. Dock är utbudet stort.
...
 För min del tror jag inte att det blir fler besök här, en timmes bilresa och 70kr inträde per person kändes nu i efter´hand som väldigt onödiga pengar. Fast jag har hört att just Taxinge varierar jättemycket från år till år, antingen skit dålig eller jättebra. En sak att tänka på är att marknaden håller på en vecka till och i veckan byter de hantverkare så kanske hade utbudet varit bättre nästa helg.
...
Ha en bra dag!

1 kommentar:

Christmas Time sa...

Det ser riktigt mysigt ut!