tisdag 16 november 2010

Pepparkakshustävling

Kunde knappt sova inatt för att jag låg och funderade i pepparkakshusbanor. Anledningen till detta är att jag funderar på att anmäla oss till årets pepparkakshustävling på Arboga Museum. Vi tänkte delta redan förra året men som jag tidigare nämnt gick det inte så bra med vårt pepparkakshus. Årets tema är "Från koja till slott och allt där emellan" och bidraget måste lämnas in redan 6 december så det är inte så lång tid kvar.
...
Jag vill gärna göra ett pepparkakshus som jag själv tycker är fint och som passar in här hemma och med det tema som är så känns det som att man kan baka vilken typ av hus som helst. Ett slott skulle vara roligt men mycket jobb och det blir nog fler som gör just det. Jag har mina funderingar men måste spåna vidare innan jag bestämmer mig. Det enda tråkiga med tävlingen är att man inte får hem pepparkakshuset igen förrän dag 22 december. Men ett pepparkakshus blir det, oavsett om vi tävlar eller inte, och det blir garanterat inga färdigköpta delar för det här ska bli en utmaning och förhoppningsvis en framtida tradition.
...
Har ni några bra idéer till tävlingsbidraget? Brukar ni baka pepparkakshus? Gör ni egna eller av färdiga delar? Funderingarna fortsätter..

Inga kommentarer: