tisdag 9 november 2010

När börjar ni med julen?

( Bilderna är från 2009. )
Jag är sååå sugen att sätta igång snart med julmusik, glögg, godistillverkning, pynt och allt annat som hör advent till. Jag var ute igår och rotade runt lite i mina julsaker och var på så nära att ta med dem in redan nu.
...
Börjar nästan känna lite julstress, finns så mycket som jag vill göra och det blir svårt att hinna under december. Det räcker med att man blir sjuk en vecka och sen rasar alla planer. Extra stressande känns det eftersom dottern kommer vara hemma med mig och hon är mer vild än tam just nu vilket leder till att jag inte kommer få mycket gjort om dagarna och dessutom så bor vi ju på ett nytt ställe nu så alla julsaker har ju ingen egen plats här så att säga. Men jag tror att planering är a och o för att det ska bli bra och man får inte glömma bort att njuta också=)
...
Det är svårt att ta juliga bilder med systemkamera tycker jag, blir inge bra när man tar med blixt när det är mörkt (och mörkt är det ju alltid mer eller mindre runt jul) men jobbar på att lära mig att ta bättre bilder=) Måste lära mig att ta bilder manuellt istället för att fega med autofunktionen=)
...
Ha en bra dag!

5 kommentarer:

Therese sa...

Jag tycker att det är tvärtom, att man tar bättre bilder med systemkamera eftersom man kan ställa in så mycket manuellt. :)

Anonym sa...

Jag har som mål att köra julstressen nu i november. Dvs fixa alla julklappar, inhandla pyntet man vill ha medan det finns kvar. Baka lussebullar och pepparkakor helgen innan första advent. Så kn man ägna sig åt själva pyntandet och fikandet i någorlunda lungn och ro i december... Vi får väl se hur det går.

Anonym sa...

Det är julhosanna som är den anonyme jag lyckades inte publicera mitt inlägg med mitt googlekonto

Anna sa...

Kan rekommendera att köpa ett stativ till systemkameran, gör mycket för bilderna! Jag har mycket nytta av det när jag fotar inomhus, sommar som vinter.

Lisasjul.webblogg.se sa...

Jag vill också börja! Men det känns toktigt att börja redan nu :) köper hem juleskum, chokladtomtar och julmust i väntan! Det tycker jag är helt ok nu ;) Julsakerna ska dock upp 1 advent! Fina bilder du tar, tycker dom ser jättefina ut även med auto. Verkar knepigt med manuellt, inget jag heller ger mig in på med min systemare :)