torsdag 11 november 2010

Julkalenders nostalgi!


I brist på annat att göra denna torsdagskväll då familjen redan sover så surfade jag runt och hamnade av en slump på en sida där det fanns bilder på hur tv:s julkalendrar såg ut på 90-talet. Vilken nostalgi! Den första jag kommer ihåg bra är Kurt Olssons jul (1990) därefter tittade jag fram till Pelle Svanslös, sedan tröttnade jag. Men nu när jag såg en bild på 1989 år kalender ( då var jag bara 4 år) så ringer igenkänningsklockan i huvudet på mig, hade helt förträngt den men nu börjar jag inse att jag faktikst kommer ihåg även den till viss del.
...
Här är "mina" julkalendrar, de är starkt förknippade med min barndoms jular. Nostalgi på hög nivå! Synd att man inte har sparat dem, de hade vart roliga att haft idag. Det ät kul att se dessa bilder, de får det att kännas som att det bara var ett par år sedan man satt där och öppnade luckorna när det i själva verket var ca 13 år sedan jag sist öppnade en lucka i en adventkalender.
...
Och jag var julnörd redan då och ute i god tid, gick till affären varje dag i väntan tv-och radios julkalender och så fort den började säljas så köpte jag den och sedan satt jag och pillade på den varje dag den dryga månaden det var kvar tills den skulle börja sändas. Vilka ljuvliga minnen!=)
...
God natt på er

Inga kommentarer: