måndag 8 november 2010

Jul i Hallwylska palatset


Om ni bor i Stockholm, eller har vägarna förbi vår vackra huvudstad, rekommenderar jag ett besök på Hallwylska palatset. Jag har själv besökt Hallwylska två gånger, första gången var för några år sedan och då gick jag en dramatiserad visning och förra året då jag och sambon gick runt och tittade själva.
...
Jag rekommenderar att ta en dramatiserad visning, helt underbart mysigt att vandra genom det vackra julpyntade huset och det kändes som att förflytta sig 100 år tillbaka i tiden. När vi gick själva i huset så får man för det första inte tillgång till alla rum (man missar köket som är så fint) och sen är det ju alltid kul att ha med en guide som berättar saker. Det finns även en vanlig guidad tur men ska man besöka Hallwylska så är det den dramatiserade visningen som gäller. Under den dramatiserade visningen får man vara med om när tjänstefolket förbereder julen i palatset och man får veta hur familjen von Hallwyl firade jul för 100 år sedan.
...
Jul i Hallwylska palatset kan man se mellan 27/11-6/1, entre 90 kr för en vuxen. Kom ihåg att vara där så fort det öppnar för att få plats på visningen för det blir fullbokat direkt!
...
Jag skulle lätt kunna åka upp till Stockholm varje år för att få besöka Hallwylska, jag älskar allt som är gammalt och välbevarat, det är så häftigt! Dock var förra året en besvikelse så de hade någon tråkig porslinutställning samtidigt som tog bort lite av julkänslan.


Inga kommentarer: