tisdag 2 november 2010

Hur många granar har ni?

(Bild Martha Stewart)

Det här med granar är lika svårt varje år. Hur många kan man trycka in på den lilla yta man bor på utan att det blir för mycket? Vi har alltid en stor gran i vardagsrummet, den så kallade familjegranen. Jag är alltid ute och letar vi god tid och åker runt hela stan tills jag hittar den största och tätaste av dem alla.
...
Förra året hade vi även en liten gran i köket och en mini-mini bordsgran. Jag tycker det är så fint med många mindre granar men trots att vi bor i ett ganska så stort radhus så kan man inte trycka in hur många garnar som helst. Drömmen vore ett stort hus på landet med stora salar där man har minst en stor gran på varje våning=) I år ska iaf dottern få en egen gran på sitt rum och så blir det en liten gran i biblioteket/arbetsrummet. Det finns inget som är så magiskt som en nyklädd julgran som lyser upp julnattens mörker medan snöflingorna virvlar utanför.

7 kommentarer:

Amanda sa...

Trots att vi bor i ett stort hus så nöjer vi oss med en gran :) Jag brukar dock alltid ha en liten minigran i mitt rum som jag klär fint :)

Anna sa...

Jag bor också i ett stort radhus. Hitills har vi haft en riktig gran i vardagsrummet. Sen har barnen en varsin konstgjord på sina rum. Men börjar nu ha långtgående planer på ännu en i hallen... Jag tror nästan att det måste bli så i år!

Allt gott!

Anna

Therese sa...

Vi har alltid haft bara en i min uppväxt, skulle nog inte fått plats med två. Och det blir en nu i min sambos och min lägenhet också. Men när det blir hus i framtiden blir det kanske någon mer. :)

Lisa sa...

Jag bor hemma ännu, varje jul har vi bara haft en stor gran i vardagsrummer, men senaste två åren har jag faktiskt skaffat till mitt rum också :) Den "allmänna" granen ska ju bara vara en, men sen är det ju valfritt vad man vill ha i sitt rum där man själv bara håller hus :)

Helen sa...

Hos oss har vi två granar, en i gillestugan och en i vardagsrummet. Så hade mina föräldrar det också och även hemma hos min make hade de två julträd; där har de en gran och en tall.

Underbara Juletid sa...

Vi har en kungsgran i vardagsrummet nere och en plastgran i TV rummet, sedan har våra 4 barn varsin gran på sina rum, små plastgranar, också sätter jag lite vanliga grankvistar i en kruka för att få in grandoften, hänger lite småkulor i dem.

Emelie - Jul i Tomteverkstan sa...

Jag brukar ha en stor huvudgran och den granen vill jag ha som en amerikansk gran med massa massa pynt :) Sen brukar jag också ha en liten gran i en zinkhink och i år funderar jag på om jag ska placera den på något bord och i hallen har jag en vit gran som kanske är en meter hög och den brukar jag ha cerise-färgade kulor i, jättesnyggt! :) Jag har en väldigt liten lägenhet så jag kan inte heller trycka in hu mycket som helst, men tre stycken är lagom, en i varje rum :)