torsdag 11 november 2010

Gårdagens julförberedelser

(Foto: Amelia Jul)
Som jag nämnde igår så har jag på allvar börjat förbereda julen, jag har inte tjuvstartat, utan mer börjat att förbereda saker som underlättar när det väl är dags för advent, bakning etc. Jag kommer nu, i stort sett varje dag fram till advent, att blogga om "Dagens julförberedelser" och efter först 1:a advent blir det "Dagens jul".
...
Gårdagens julförberedelser handlade om att jag gick igenom alla julkokböcker och gamla jultidningar för att hitta de recept som jag brukar använda men också en hel hög med nytt godis. Jag är dock inte klar med alla tidningar eftersom jag har köpt i stort sett alla svenska jultidningar varje år sedan 2001, så det är en del. Efter detta så skrev jag ner en lång inköplista där jag slog ihop alla ingridienser som behövdes till det jag vill baka. Kommer säkert tillkomma fler recept när jag får söka runt på nätet lite och kolla i fler tidningar men det får räcka till att börja med. När inköpslistan var klar gick jag igenom hela vårt skafferi för att kolla vad som fanns, vad som var slut, vad som hade gått ut i datum osv. Rensade bort allt gammalt och kunde direkt stryka en del på inköpslistan som redan fanns hemma. Så nu känns det jätte bra att ha gjort det så jag slipper stressa med det senare när det är så mycket annat som ska göras.
...
Har lite juliga planer för idag också men det får ni veta ikväll.
...
PS: Apropå tjuvstart så har vi tjuvstartat lite här hemma med julen, dock på min sambon initiativ så jag är oskyldig. Igår kom han hem med glögg, pepparkakor och ädelost. MUMS säger jag bara. Och det doftade underbart!

4 kommentarer:

Hanna sa...

Jag är helt inne på din linje med att börja julpyssla lite här hemma snart. Dock så får det vänta till efter nästa helg för då ska vi göra en riktig storstädning med fönsterputsning och liknande.
Men sen så börjar pysslandet på allvar :)

Kan dock berätta att vi redan har börjat med lite julskinka, griljerade nämligen en liten förra helgen :)

Vilken fin blogg du har, att du inte har berättat om den tidigare...

Vi får planera in en ny skogsdag här framöver. Hade ju sett fram i mot att åka ut idag...

Kram Hanna

Sara sa...

Vilken mysig blogg! Mysigt att läsa om allas julförberedelser och skönt att se att man inte är den enda som tjuvstartat! :)

Sara sa...

Vilken mysig blogg! Mysigt att läsa om allas julförberedelser och skönt att se att man inte är den enda som tjuvstartat! :)
/www.sarasjulmys.blogspot.com

Tess sa...

Ska bli kul att följa dig i julförberedelserna :)
Smart att gå igenom gamla tidningar o så för recept, annars blir det ju lätt att man kör på de vanliga klassikerna :)