tisdag 19 oktober 2010

Vår paketlek - min roligaste jultradition

Vi har många traditioner, som det kontrollfreak jag är. Men det finns en som slår alla andra. Jag hade tänkt att berätta om den närmare jul men jag tar det nu istället.

Den absolut bästa jultraditionen i vår släkt är våran paketlek. Det har bara varit en tradition i 4-5 år (jag är lekledaren så det var jag som införde leken) men blev en favorit direkt och den leks alltid efter att alla julklappar är utdelade och alla småbarn sover. Den går till så att alla köper 3-4 paket var för en sammanlagt kostnad av ca 60kr. (Det vanliga är att alla skyndar sig ut till ÖB i panik dagen innan och plockar ihop allt mellan himmel och jord) Alla paket läggs i mitten av ett stort bord och sedan slår man en tärning i tur och ordning och får man siffrorna 1 eller 6 får man ta ett paket. När alla paket är slut öppnar man sina paket och visar de andra vad man har fått. Sedan börjar det roliga. Nu ska tärningen fortsätta att gå runt och den som får en 6:a får ta ett paket från någon annan. Eftersom vi är så många så har vi 7 minuter på oss att försöka sno favoriterna av de andras paket. Det är hur kul som helst och folk kan bli som galna över typ en tomte som kostar 10kr.För min del ligger det mycket tanke bakom paketet så jag har redan börjat köpa saker som jag tror kommer bli favoriter i år, för det är så kul att se släktingarna fajtas över det man har köpt=) Så många skratt och så mycket kärlek, denna stund är den bästa på hela året!=)

Jag är mitt uppe i tentapluggande den här veckan, har två tentor nästa vecka så det kan komma att bli lite glest mellan inläggen till efter tentorna. Men efter det är jag tillaka igen full med ny inspiration!


Ha en trevlig kväll/natt och så hoppas vi på lite snö=)
 
Tillägg 2012: Nya regler hos oss 3 paket för ca 50kr styck eftersom vi vuxna inte köper julklappar till varandra längre så har insatsen höjts. 10 minuter har man på sig att slåss om paketen. Har man bara 1 paket så får ingen ta det, detta för att ingen ska gå lottlös. Redan på mellandagsrean börjar jag köpa paket till nästa års paketlek just för att man får mer för pengarna just då när julsaker ofta reas ut till halva priset.

KRAM2 kommentarer:

Therese sa...

Rolig tradition! Och lycka till med tentorna! :)

Luva sa...

Åh va roligt att du skrev om denna lek för det är något som vi skall införa i år:D Jag ser mycket fram emot detta, det verkar så kul:D Svårt bara att komma på vad man skall köpa..hm.. Har du något förslag??

Lycka till med tentorna också! Det kommer garanterat gå alldeles utmärkt!

Kramar Luva