torsdag 21 oktober 2010

Jultraditioner - paketlek nr 2


Jag har ju tidigare berättat om en av vår familjs traditioner som vi har på julafton, min favorittradition, paketleken även kallad tiokronorsleken. (Om den kan ni läsa här) Just lekar och tävlingar är väldigt viktiga tradditioner för mig och det är alltid jag som anordnar dem vilket jag tycker är jättekul. Den andra leken/tävlingen vi har på julafton fungerar så att någon (oftast jag) slår in ett paket (inget skört) så ordentligt jag bara kan med en massa tejp. Man behöver också en tärning, en mössa och vantar (gärna lovikavantar) När det är dags för leken sätter sig alla på golvet och sedan börjar tärningen gå runt, den som först får en 6:a får sätta på sig mössan och vantarna och börja öppna paketet (de andra deltagarna stoppar tärningen tills mössa och vantar är på). Medans den ena försöker öppna paketet så fortsätter tärningen gå runt tills någon annan får en 6:a och då skriker man "STOP" och sedan lämnar personen över paketet, mössan och vantarna till den som fick 6:an och sen fortästter det på samma sätt tills någon får upp paketet och då vinner paketets innehåll.


Den här traditionen har vi haft i ca 15 år och jag gillar den även fast det inte är någon favoritlek. Starka karlar har en stor fördel i den här leken för en kvinna har aldrig vunnit hos oss.


Ha en bra dag!

Inga kommentarer: