onsdag 26 augusti 2009

Världens bästa julfilm!


Så här när det börjar dra ihop sig till höst så brukar jag alltid sätta på mina favoritjulfilmer. Jag brukar inte direkt titta på dem men det är skönt att ha dem i bakgrunden när man pysslar med annat. Den absoluta favoriten är "Tomten är far till alla barnen". Andra julfavoriter/serier som jag gärna tittar på är

*Ogifta par

*Julfritt

*Ett päron till farsa firar jul

*Svenson svensson firar jul

*Välkommen till familjen

*Mysteriet på greveholm

*Sunes jul

(De två sistnämda är favoritkalenderarna som gick när jag var barn. Fick dem först på VHS och sedan på DVD och de har på nåt vis hängt kvar fast det är minst 10 år sedan jag sist såg en julkalender på TV. Fast snart blir det väl annat, om några år är det dags för min dotter att titta på julkalenderar, synd bara att de är så dåliga nuförtiden.)

Jag har förresten börjat julpyssla nu. Jag ska eventuellt hjälpa till och anordna en julmarknad runt andvent så nu pysslar jag för fullt. Just nu gör jag julgransdekorationer med gamla kakformar, prismor och pärlor.

2 kommentarer:

Hannele sa...

Flera jag inte sett..

Lisa sa...

Haha.. äntligen hittar jag någon mer som förstår storheten med Tomten är far till alla barnen. En absolut självklarhet varje jul.

En film som inte är en julfilm men ändå utspelar sig under denna tid är Black Jack som jag också måste se varje år.

Utan dessa filmer ingen bra jul ;)