fredag 14 september 2007

Tips önskas på bra julböcker!


Har ni några bra julböcker som ni kan tipsa om? Sådana böcker som tar upp pyssel, julpynt, recept etc. Jag har några favoriter som jag rekommenderar. Först har jag en bok som heter "Vinterns och julens glädje" av Nina Dreyer Hensley och Paul Löwe, den är verkligen jätte mysig. Mitt nyaste tillskott i bokhyllan är "Julealfabetet" av Lise och Kristian Septimius Krogh, den har jag inte hunnit läsa igenom ordentligt än men det verkar jätte mysig och har många fina bilder. Sen har jag "Vinterns och julens glädje" av Anna och Fanny Bergenström, jag har en gammal version så vissa bilder andas verkligen 90-tal men den ska släppas på nytt vilken vecka som helst nu i en "upphottad" version. Vissa julböcker kostar ganska mycket men jag försöker att köpa minst en om året och gärna innan pengarna börjar gå åt till julklappar. De är ju så mysiga att bläddra i och hämta inspiration ur. Ännu en bok som är fin är "Vit jul" av Susanne Magelund, tyvärr trycks den inte längre och den är slutsåld överallt så den är ganska svår att få tag i, men de flesta bibliotek har den. De flesta julböckerna finns på biblioteken i alla fall i större städer annars har både Bokus och Adlibris dem. Jag har en lista på fler böcker som jag vill införskaffa, jag har ju redan köpt en bok i år men troligtvis blir det 2-3 till. Jag återkommer med den listan senare. Så har ni några tips på andra böcker, var inte blyga, dela med er! :-)

Ha en fin fredagskväll!

PS. Jag har nu ändrat teckensnittet, tagit bort det kursiva, syns det bättre nu vad det står?14 kommentarer:

sofia sa...

Hej!
Vilken mysig blogg.. nu blev jag om möjligt ännu mer julsugen :)

"Vit jul" gillar jag oxå, och "Julealfabetet" är jag såå sugen på...
Kommer gärna tillbaka hit! :)

Jorunn sa...

Jeg har nettopp bestilt meg Julealfabetet. Gleder meg til den kommer. Så har jeg noen norske julebøker, blant annet Levende lys med Dreyer Hensley, en bok som heter Jul helt enkelt. Paul Löve har tatt bildene, så har Ingrid Espelid Hovig tatt bildene.
Kommer jeg på noen flere bøker skal jeg si fra :)

Sanna sa...

Bättre nu när det inte är kursivt! :)

lotten sa...

hej det finns en underbar dansk bok som heter decemberdage av dorrit och elmquist. det är samma författare som har skrivit nordljus. mvh lotten utan blogg men som följer din bla

Cecilia sa...

fin blogg! jag skulle gärna läsa om fina inslagningar av julgåvor! jag älskar att slå in paket i papper, påsar, korgar osv, särskilt till jul.

Anonym sa...

Hej Eva här fin jul blogg..
Jag har sett en jul bok som var en företagspresent till jul
den heter skandinavisk jul o var jätte fin kom från bonnier men har ej lyckas få tag i den o på bonnier vet ingen nåt men den var mysig...
Vit Jul borde komma igen vad hände?
annars har jag tips på vinterkalas prisma....mera jul böcker om jag kommer på nån så ska jag tipsa ...
mvh
eva

Anonym sa...

Hej! En mysig julbok är Julefryd utav Rie Elise Larsen. Jag prenumererar även på Den stora julboken som Bonniers ger ut en ny bok till varje jul, jag har säkert 3 nu.
Hälsningar från julälskaren Eva

Han sa...

Hej!
Tycker om din blogg, roligt hur ni Svenskar längtar efter Jul redan nu. Här i Holland finns det många som helst ville fly hela julfirandet.
Jag har en bok som heter: Dalajul som svenskt ideal av Anne Marie Rådström. Jag fick den i present av mina barn när vi firade Jul i Sverige för några år sen.
Ingen kan fira Jul som ni! Jag ska besöka din blogg varje dag. Lycka till!

Thulan sa...

Tack för alla era tips på julböcker!

Har skrivit upp alla böcker på min lista, jag återkommer när jag har köpt dem.

Bonniers julbok började jag prenumerera på förra året, hoppas årets bok är bra.

Mia sa...

Funderar på att köpa den där förstnämnda boken, Vit jul har jag trånat efter länge men ack, det gick ju inte att få tag i den..

lisa sa...

Jag är också mycket inspirerad av det vita och har boken "vit jul", som jag bara njuter av!
Ska bli spännande att följa din julblogg!

Hanneles jul sa...

Hannu Sarenström Vinterkalas är helmysig.

Anonym sa...

maste kolla:)

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu Wonderfull great site valtrex side effects somereason prevacid side effects mentory impediments atrovent guralnickci comsumption amoxicillin guthe trenton propecia scalene milipa