onsdag 26 september 2007

Jullängtan är på topp!


Idag har jag haft en riktig jullängtar, har planerat massor. Så mycket som ska hinnas med så det gäller att börja i tid. Jag har tänkt att jag ska ha en pysselkväll någon gång i december tillsammans med min kära vän. Har ni några tips på enkelt julpyssel, gärna i gammal stil?. Funderar på att göra vita smällkarameller så som de såg ut förr och så har jag köpt på mig gammalt notpapper som jag ska göra strutar av och slå in "låtsas" paket som jag ska dekorera med. Ska också införskaffa en gammal bok med gammal text som man kan göra likadant med. Bilden under är ett exempel. (Den bilder kommer från www.alvashus.se) Fick en jätte bra idé när jag tittade på bilderna som jag hade med i bloggen här om dagen, hon hade tagit gamla kakformar och hängt prismor i dem och vips blev det fina julgransprydnader. Bilden ovan är ett exempel. (Vet faktiskt inte vart jag har hittat bilden *fy på mig*, om nån vet var bilden kommer ifrån så hör av er så skriver jag det) Måste bara hitta några gamla små kakformar först. En annan sak jag kom på är att skriva ut någon vacker gammal bild och klistra fast på en tändstickask.

Har ni fler tips?

16 kommentarer:

yngla sa...

Hej!

Vilken mysig blogg!

Jag som är pappersfreak rekommenderar gammaldags vikta pappersstjärnor i vitt och pappersjulkulor som man snurrar runt en penna.

Tomteflickan sa...

Jag längtar också till julen asmycket! Har nästan blivit beroende. Har själv en halvfärdig julblogg. Dessutom, du har verkligen sinne för layout!

Hanneles jul sa...

Julpyssel är kul tillsammans med andra.

Tomtens Dotter sa...

Hej
Kul med ännu fler julbloggar :-)

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Det var fina prismor!! Sådana kakforms prydnader vill jag göra:-)

Susanne

Anonym sa...

Att trycka egenhändigt presentpapper är en ganska kul ide, och att göra julkort, förstås. Ifjol gjorde jag också vita smällkarameller och har tänkt göra strutar i år!

Sabajn sa...

Hej,

Varför inte gamla hederliga kristyrsnurror med änglabokmärken;

Beskrivning av recept

Recept på kristyr till pepparkakor, bakverk, kakor och pepparkakshus. Kristyrrecept.
Ingredienser till recept

* 2,5 dl florsocker
* 1 äggvita
* 1 krm ättiksprit

Tillagning av recept

1. Blanda samman i en bunke. Gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp. Fyll struten med kristyr. Klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster och dekoration. Låt kristyren stelna. Kristyren kan också färgas med hushållsfärg.

Anonym sa...

Men nu vill jag se meeeer! ;-)

WhiteVintageDreams sa...

Åh här har det hänt mkt skoj sen jag kikade in :). Vad mkt pyssael du gjort o har på G :). Å jättefina gamla kakformar...jag vill ha flera. Jag pysslade "upp" mina...julpyssel *fniss*. Ja, jag veet...liite för tidigt ;). Men kul var det!
Kramar

Pethra sa...

Det var smart, att köpa gamla böcker. För papperet med gammal text på Panduro blir så dyrt! Jättesnyggt paket!

Anonym sa...

Hej Eva här

kan tipsa alla om en mysig jul tidning som finns ute nu.´
Allers jul KANON BRA...
Bara massa jul o pyssel o fina bilder.

Hulda sa...

Så herlig denne bloggen var da! Masse juletips og vakre bilder. Hit kommer jeg igjen. Vil gjerne linke til deg.

Meg finner du her: http://huldals.blogspot.com

Klem

Mia sa...

Härligt med din julblogg nu såhär i jullängtans tider.. Vackra bilder dessutom! kram

Zassi sa...

Nämen nu var det längesen du "julpysslade" :) Har beställt Julealfabetet efter tips från dig! Längtar såå tills jag får den! Tjing//Z

Anonym sa...

Jag har VIT JUL boken till salu på tradera. /Lena

Fridolin sa...

Vad skönt att jag inte är ensam om att längta till jul! Mina kompisar brukar titta lite underligt på mig när jag börjar prata om julpyssel och knäckkok redan i oktober men vad ska man annars se fram emot hela mörka hösten??